Vegan Skincare: Wat Je Moet Weten!

Published May 10, 21
1 min read

Cosmetica En Verzorgingsproducten: Milieutips

16 Schadelijke Ingredienten In VerzorgingsproductenNatuurlijke Huidverzorging Wat Betekent Dat?
Ben jij op de hoogte van in cosmetica en verzorgingsproducten? Het krijgt steeds meer aandacht en daar ben ik erg blij mee. Ik gebruik namelijk al een aantal jaren alleen nog maar natuurlijke producten. Daar heb ik 5 goede redenen voor en daar schreef ik al eens over. Maar in dit artikel wil ik 20 schadelijke stoffen in make-up en verzorging voor je op een rijtje (lijst) zetten. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer… Ik schreef daarom al eens een artikel waarin ik de verschillende termen uitleg, en meer vertel over de clean beauty trend. Om duidelijk te maken wat je op terug vindt: ik gebruik enkel dierproefvrije, natuurlijke en vegan producten. Biologisch heeft de voorkeur.

Parfum In Cosmetica, Hoe Slecht Is Het?

komen tot stand in een , ze worden daar gemaakt. komen, zoals de naam al zegt, rechtstreeks . Soms wordt het enigszins bewerkt. Kokosolie vindt je bijvoorbeeld niet zo in de natuur, maar is wel afkomstig van kokos. Overigens: te zijn voor je huid. Lavendel en tea trea olie zijn bijvoorbeeld best heftig. De synthetische ingrediënten krijgen steeds meer aandacht, omdat ze schadelijk zijn voor onze huid en onze algehele gezondheid - 20 x schadelijke ingredienten in cosmetica en verzorging. Ik som hieronder voor je op: Alcohol (synthetische variant): wordt gebruikt als verdunningsmiddel, maar irriteert de huid. Aceton (uit aardolie): werkt als verdunner om nagellak op te lossen, maar droogt de huid uit.

Giftige Huidverzorging? Het Bestaat

Copolymer (legt een laagje om je haar): brengt schade aan je longen toe bij inademing. Aluminium (bekend van deodorant): zorgt voor een gevoelige huid. In verband met kanker. Fluoride (bekend van tandpasta): schade aan zenuwstelsel, slecht voor je concentratievermogen. Formaldehyde (giftig gas): ontsmettingsmiddel in desinfecterende producten, maar ook nagellak. Ftalaten (afkomst olie-industrie): verzachtende werking, maar veroorzaakt allergische reacties. Zou zorgen voor onder andere kanker. Lood (vind je bijvoorbeeld in lipstick): schade aan je organen en zenuwstelsel, bijdrage aan kanker. Nano deeltjes (in reguliere zonnebrand): veroorzaakt beschadiging van je gezonde cellen. Parabenen (conserveringsmiddel): irriteert de huid en verstoort je hormoonbalans. Parfum (synthetische variant): geeft een fijne geur, maar kan irritatie van de huid veroorzaken.

Feiten En Fabels Over Huidverzorging

Petroleum (teer, minerale olie): afvalstof uit de olie-industrie. Sluit de huid af & verstopt poriën. Siliconen (synthetische variant): het sluit de huid af, waardoor deze alleen maar uitdroogt. SLS/SLES (schuimende stof): geeft uitslag, kan zorgen voor haaruitval en geïrriteerde ogen. Toluene (uit teer gehaald): maakt je nagellak glad, maar is giftig en zou miskramen veroorzaken. Urea (giftige stof): werkt ontsmettend, maar is heel nadelig als je snel last hebt van acne. De lijst met ingrediënten hierboven bevat de in reguliere producten. Deze vind je terug in veel van de producten die je bijvoorbeeld bij de drogist kunt kopen. Overigens vinden verschillende specialisten dat synthetische ingrediënten niet altijd slecht hoeven te zijn.

Natuurlijke Of Synthetische Huidverzorging?

Steeds meer merken gaan gelukkig ook mee in die natuurlijke trend. Verzorgingsproducten zonder schadelijke stoffen vind je nu bijvoorbeeld bij Kruidvat, zij hebben een eigen natuurlijke lijn opgezet! De keuze voor het wel of niet mijden van schadelijke ingrediënten is natuurlijk aan jezelf - Maak Je Eigen Organische Huidverzorgingsproducten. Fabrikanten snoeren je vaak de mond door te zeggen dat het gaat. Inmiddels zijn er genoeg veilige cosmetica merken. Wil jij daar ook voor kiezen na het lezen van dit artikel? Ik som hier 100+ natuurlijke merken voor je op! Ik had niet verwacht dat er boeken over dit topic zouden zijn, tot ik er in de bieb op stuitte. Cosmetica en verzorgingsproducten. Inmiddels heb ik er enkele gelezen en het is echt verhelderd geweest voor mij! Dit zijn mijn 2 tips: Liefs Mariëlle P.S.

Vegan Skincare: Wat Je Moet Weten!

WonderfullMoments6, Flickr (Wat zijn parabenen en zijn ze slecht voor je?). com Je denkt misschien dat alles wat je in de winkel koopt en op je huid smeert of spuit goed voor je is. Het zijn immers ‘verzorgingsproducten’ en ze zijn getest door diverse organisaties. Toch blijkt dat geen garantie te zijn voor een gezond product. Veel verzorgingsproducten werken goed, omdat ze agressieve stoffen bevatten. Wij zetten de 6 belangrijkste boosdoeners voor je op een rijtje. Natriumdodecylsulfaat – ook wel bekend onder de Engelse naam sodium lauryl sulfate – wordt niet alleen gebruikt in verzorgingsproducten, maar ook in schoonmaakmiddelen en motorontvetters. Het stofje kan leiden tot huidschade, permanente oogschade en leververgiftiging. De Canadese overheid heeft het daarnaast zelfs aangemerkt als stof die mogelijk giftig is voor het milieu.

Checklist Schadelijke Ingredienten In Verzorgingsproducten

In 2004 ontdekten onderzoekers echter dat de kans op borstkanker groter wordt naar mate het lichaam meer in aanraking komt met parabenen. Huidverzorging, maar pas op. Bijna 90% van de cosmeticaproducten bevat parabenen; het is onder meer te vinden in huidverzorgingsproducten en deodorant, zelfs als deze claimen natuurlijk te zijn. Talk wordt onder meer gebruikt in oogschaduw, gezichtspoeder en babypoeder. Dit goedje heeft namelijk sterke overeenkomsten met asbest en kan tumoren veroorzaken in de eierstokken en longen. Tegenwoordig zouden de meeste soorten talk asbestvrij moeten zijn, maar er is nog geen sluitend bewijs geleverd voor de veiligheid van het product. Propyleenglycol is een kleurloze en geurloze vloeistof die met name gebruikt wordt in massageolie en deodoranten.

Natuurlijke Huidverzorging Wat Betekent Dat?

Cosmetica, Hoe Natuurlijk Zijn Ze?Vegan Skincare: Wat Je Moet Weten!
Het goedje komt echter ook voor in antivries en middelen om auto’s en boten ijsvrij te maken. Blootstelling aan grote hoeveelheden kan leiden tot uitslag, irritatie, en ademhalingsproblemen. Minerale olie is een ruwe olie die ontstaat bij het destilleren van petroleum. 5 Gevaarlijke stoffen die je dagelijks op je huid smeert. Deze olie is kleur- en geurloos en wordt onder meer gebruikt in babylotion en crèmes. Ftalaten, ook wel bekend als weekmakers, zijn chemische stoffen die ervoor zorgen dat verzorgingsproducten langer blijven zitten. Blootstelling aan deze stof kan leiden tot beschadigingen aan nieren en longen en een grotere kans op borstkanker. Lees hier welke cosmeticamerken biologische producten verkopen - Alles over peptiden in huidverzorging. Ecouterre - Kokosolie voor de huid: als moisturizer, lippenbalsem. com .

Huidverzorging, Maar Pas Op

Biologische Verzorgingsproducten Zonder Schadelijke Stoffen16 Schadelijke Ingredienten In Verzorgingsproducten
Een van van de voordelen van een (grotendeels) online bedrijf is dat ik af en toe in het buitenland op een zonnig terrasje werk terwijl het in Nederland regent. Yes, heerlijk! Ik smeer me dan overdag in met zonnebrand en later op de dag met een verzorgingsproduct dat mijn huid goed voedt. Dierproeven hebben aangetoond dat ongeveer 800 chemische stoffen die dagelijks gebruikt worden zijn. Veel cosmetica bestaat uit een mengeling van meerdere van deze chemische stoffen. Om erachter te komen hoe kankerverwekkend een product is moeten alle afzonderlijke bestanddelen worden getest (Natuurlijke of synthetische huidverzorging?). Vaak zit er per kankerverwekkende stof te weinig in om op betrouwbare wijze vast te stellen hoe kankerverwekkend het is.

Cosmeticaproducten Zitten Vol Met Chemische Stoffen!

Maar wij vrouwen smeren (tientallen) jaren lang een grote cocktail van deze stoffen op onze huid!Wil je meer hierover lezen, ook waarom het een reden kan zijn dat je moeilijk kan afvallen, lees dan mijn artikel: Welke lekkere voeding kies jij voor je huid? Wekelijks komen er berichten voorbij over schadelijke stoffen in verzorgingsproducten: in crème, in deodorant en meer. Ik help je graag op weg. Hierbij mijn checklist met schadelijke stoffen in verzorgingsproducten die ik zelf in ieder geval nooit gebruik. Je leest hieronder per ingrediënt waarom. SLS is een , ook wel een detergent genoemd. SLS wordt in veel verzorgingsproducten gebruikt omdat het ‘zo weldadig schuimt' en, niet onbelangrijk, omdat het heel goedkoop is.

More from Opvoeding

Navigation

Home

Latest Posts

Houten Speelgoed Online Kopen

Published Dec 01, 21
6 min read

De Leukste Kinderwinkels Van Heel Nederland

Published Oct 29, 21
6 min read