Wat Te Doen Tegen Heftige Luieruitslag Bij Een Baby?

Published Apr 03, 21
1 min read

Verzorging Van De Babyhuid

Je baby heeft luieruitslag, wat nu? De tips die we gaven voor het tegengaan van luieruitslag kun je ook toepassen voor de behandeling van luieruitslag. Dus: regelmatig verschonen, de huid goed reinigen en drogen en de huid behandelen met een beschermende zalf. De kans is groot dat de luieruitslag binnen een aantal dagen is verdwenen. Let er overigens altijd op dat reinigingsdoekjes voor de billen parfum- en alcoholvrij zijn. Geparfumeerde doekjes kunnen de huid sneller irriteren en dus ook eerder luieruitslag veroorzaken - Baby en kids verzorging. Schakel te allen tijde een arts in als de luieruitslag na een aantal dagen niet minder wordt of zelfs verergert. Kabrita Geitenmelk Flesvoeding combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Kabrita wordt volledig in Nederland geproduceerd op basis van Nederlandse geitenmelk. Luieruitslag: wat is het en wat doe je eraan?. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Kabrita? Volg ons dan op .

De Strijd Tegen Luieruitslag

Samen met Nienke Gottenbos, de Groene Vrouw, heb ik een stukje geschreven over luieruitslag - Wat te doen tegen heftige luieruitslag bij een baby?. Onderstaande tekst komt uit haar boek “De Poepdokter Junior” en dat kun je hier bestellen. Dan heb je een baby gemaakt, met perfect zachte billen, en opeens zitten er op die perfecte billen rode plekken. Luieruitslag! Ik denk dat er geen ouder is die er niet ooit mee te maken heeft gehad. Het devies is dan ook: uit met die luier en eerst luchten die billen, en intussen even dit stukje lezen … Waar komt luieruitslag vandaan? De belangrijkste oorzaken: spruw is vaak een boosdoener zurige poep (zuurder dan normaal) oeps, niet op tijd verschoond (het gebeurt ons allemaal) broeierige luiers (wegwerpluiers met een waterdicht – en vaak ook luchtdicht laagje en/of gelkorrels) kleine hoeveelheden chemicaliën in wegwerpluiers of wasbare luiers met het verkeerde wasmiddel gewassen een allergie of overgevoeligheid voor iets dat de baby zelf eet of via de moedermelk binnenkrijgt. Ligt je baby al in zijn blote kont? Goed zo, heb jij even de tijd om andere luiers te zoeken… Aan het woord is Carien van Zorge van Kaatje Katoen: “Wist je dat het 4 jaar duurt voordat de huid van een mens ‘af’ is? Geen wonder dus dat de huid van een jonge baby en peuter erg teer is.

Luieruitslag Baby - Informatie En Tips

Aangezien de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is en net zoals alle andere organen zuurstof nodig heeft, is het erg belangrijk dat de huid kan ademen. Als je op de huid van een baby of klein kind rode vlekjes ziet verschijnen, die wondjes worden, soms tot bloedens aan toe, dan is de kans groot dat dat luieruitslag is.
Luieruitslag, Tips En InformatieMijn Kind Heeft Luieruitslag
De belangrijkste oorzaken zijn te weinig zuurstof/lucht rondom de huid, een veranderende samenstelling van de ontlasting of te lang contact met vocht (urine) (Producten tegen luieruitslag). Je ziet het vaak als er grote veranderingen in het lichaam van een kind plaatsvinden, zoals het krijgen van tandjes. Die ontlasting, ook wel “scherpe” ontlasting genoemd, kan, in combinatie met urine, agressief inwerken op de dunne babyhuid en dan ontstaan dus die plekjes. Gelukkig valt het te verhelpen met wat extra verzorging en een goed luierbeleid! “Tandjespoep?” “Ze krijgt vier tanden tegelijk, dus ze zit onder de luieruitslag !” Heb je (vrienden met) kinderen, dan is deze uitspraak je vast niet onbekend. 10 gouden regels om luieruitslag te vermijden. Het wordt zo vaak gezegd, dat het een alom bekende waarheid lijkt.

Luieruitslag Bij Babys: Wat Kun Je Doen?

Toch is er geen wetenschappelijke onderbouwing voor! Er is (nog) geen werkingsmechanisme dat zou kunnen verklaren waarom een tandenkrijgende baby zuurdere, scherpere ontlasting of luieruitslag zou krijgen. Bij observaties van grote groepen tandenkrijgende baby’s werd geen relatie gevonden tussen het moment van tandenkrijgen en het hebben van dunnere ontlasting of luieruitslag. Bij het doorbreken van tandjes door het zachte tandvlees, ontstaat een soort mini – ontsteking in de mond. Dat is een normaal en gezond proces: de ontsteking is er om het wondje te beschermen. Hierbij komen cytokines (afweer- en ontstekingsstoffen) vrij. Ik kan me voorstellen dat deze ook een effect hebben op de darmen, waardoor die ‘mee gaan verdedigen’ en stoffen (zuren) aanmaken om de ‘ontsteking ‘ af te weren. Maar hier is dus geen wetenschappelijke onderbouwing voor - Luieruitslag bij babys. Het kan trouwens ook nog zo zijn dat jij je gewoon een beetje aanstelt, zegt de wetenschap: bij onderzoeken bleken ouders de symptomen van hun tandenkrijgende kinderen lichtelijk te overdrijven – of ze schreven de symptomen (zoals luieruitslag, dunne ontlasting en koorts) toe aan tandenkrijgen, terwijl dat eigenlijk niet de oorzaak was.

Herbruikbare Luiers Of Wegwerpluiers: Waar Kies Jij Voor?

Je hebt het overigens niet helemaal verzonnen: bijten, kwijlen en rode wangen worden wel degelijk veroorzaakt door tandenkrijgen. Gelukkig kun je, aanstellerij of niet, van alles voor je zieligebillenbaby doen als die door welke oorzaak dan ook luieruitslag heeft. Benieuwd naar de tips? Lees dan het blog van volgende week, 24 augustus. Baby’s met luiers krijgen soms uitslag op hun billetjes. Of andere plekken die bedekt worden door de luier. De huid ziet er vaak schraal, geïrriteerd en rood uit. Bij een hele erge luieruitslag kunnen er kleine blaasjes of wondjes ontstaan. Doordat de huid zo geïrriteerd is kan er veel pijn en jeuk bij komen kijken. Doordat baby’s een luier dragen komt hun huidje regelmatig in contact met deze vervelende stoffen. Gemiddeld plast een baby 14 keer op een dag en daarbij poept een baby ook nog 2 a 3 keer. Hierdoor zit je baby geregeld in een vochtige luier. De stoffen van urine kunnen aardig irriteren op de huid en op den duur raakt het huidje van jouw baby dan ook beschadigd.

Luieruitslag Zalf En Billen Creme

Verzorging Van Je Baby - Informatie Over BabysHelp, Luieruitslag! Hoe Help Je Je Baby Van Z'n Rode Billetjes Af
Gevolg? Je baby krijgt luieruitslag! Hoe minder lang je baby in een vochtige luier rondkruipt, hoe beter. Zo komt hun huidje minder in aanraking met de irriterende stoffen in de urine en ontlasting. Heeft je baby gepoept, maak het goed schoon en gebruik bij voorkeur een warm washandje. Let er ook op dat je billendoekjes zonder parfum gebruikt.
Heeft Jouw Kind Last Van Luieruitslag? Dít Kun Je DoenWat Met Luieruitslag En Wasbare Luiers?
Gun je baby af en toe wat vrijheid en doe geen luier om. Zo krijgt de huid wat meer lucht en heeft het de kans om beter en sneller te genezen. Smeer de huid geregeld in met PH-neutrale en hypoallergene huidproducten zonder alcohol. Kies bijvoorbeeld voor zinkzalf. Dit verzorgingsmiddel beschermt de huid tegen vochtigheid en helpt sneller bij het herstel.

Wanneer je je kindje regelmatig verschoond en het huidje van je baby goed verzorgt zal je binnen 5 dagen verschil zien en neemt de luieruitslag snel af. Zie je na 5 dagen geen verschil of is het zelfs erger geworden? Dan is het toch wijs om een bezoekje te brengen aan de dokter en er even naar te laten kijken - Verzorging van je baby - Informatie over babys.

More from Opvoeding

Navigation

Home

Latest Posts

Houten Speelgoed Online Kopen

Published Dec 01, 21
6 min read

De Leukste Kinderwinkels Van Heel Nederland

Published Oct 29, 21
6 min read